Lammesjy med sitron og timian
1 porsjon saus
- 5 ss olje
- 2 sjalottløk
- 3 ss sukker
- 3 dl hvit matvin
- 0.5 dl hvitvinseddik
- 1 l lammefond
- 100 g usaltet smør
- 1 stk sitron, saften
- Salt og pepper
- Liten bunt timian
Slik gjør du:
Finkutt sjalottløken og fres den i olje med litt timian.
Tilsett sukker, hvitvin og hvitvinseddik i gryten. La det småkoke unten lokk og reduser det ned til halvparten.
Ha i lammefond og reduser til det er ca 5 dl igjen.
Varm smør i en kjele og kok det på middels til høy varme til smøret skifter farge til en lyst gyllen brunfarge.
Ta lammesausen av varmen og pisk inn brunet smør.
Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper og ha i litt finhakket fersk timian rett før servering.
Produkter fra Oluf.no
Bestill produktene du trenger til denne oppskriften på Oluf.no: