Couscoussalat
Cous cous er et perfekt tilbehør til sesongens grillmat!
Dette trenger du:
- 1 liten, tynn gulrot
- 2 stk vårløk
- 1/2 squash
- 1/2 aubergine
- Koriander
- 2 fedd hvitløk
- Saften av 2 sitroner
- Bladpersille
- 1 rødløk
- Salt og pepper
- Olivenolje
- 1 håndfull cashewnøtter
- Vann eller kraft
- Cous Cous
Slik gjør du:
- Kok opp vann eller kraft og bruk gjerne kyllingkraft eller grønnsakskraft. Bruk like deler vann/kraft og Cous cous, f. eks 2 dl cous cous og 2 dl vann/kraft.
- Når vann/kraft koker tilsett cous cous, og rør rundt. Trekk kjelen av platen og legg på lokk, så trekker den ferdig.
- Kutt squash, aubergine og rødløk. Fres det i pannen i olivenolje, på høy varme. Smak til med salt/pepper, finhakket hvitløk og litt sitronsaft.
- Vårløk og gulrot kuttes i så tynne skiver som mulig, og marineres i en blanding av olivenolje, salt, pepper, hvitløk, sitronsaft.
- Bland sammen cous cous, de stekte grønnsakene og de marinerte grønnsakene. Juster eventuelt smaken med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
- Vend inn de finhakkede urtene og nøttene.