Skip to main content
Til toppen
Polenta med smør og parmesan

Polenta med smør og parmesan

Her er grunnoppskrift på en enkel polenta med smør og en god mengde revet parmesan. Polenta smaker nydelig til for eksempel stekt kjøtt, grillede grønnsaker eller gryteretter. 

Til 4 porsjoner risotto trenger du:

  • 1 liter kaldt vann
  • 2 dl polenta
  • 4 ss smør
  • 60 g parmesan, finrevet
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Kok opp vannet. Dryss polentaen gradvis inn i det varme vannet mens du rører hele tiden. Skru ned varmen og la det småkoke i 4-6 minutter mens du rører av og til.
  2. Ta polentaen av varmen og rør smør og parmesan godt inn. Smak til med salt og pepper.
  3. Topp gjerne med litt olivenjolje, parmesan, finhakket persille, timian eller basilikum og ristede pinjekjerner.
Visning
Caputo polenta 500 g

Polenta er en italiensk spesialitet av maisgryn, som kan erstatte poteter og ris.

Produktnummer: 130199
Lagerbeholdning:
86,00 pr kg
Cordero polenta instant 500 g

Polenta er en italiensk spesialitet, som kan erstatte poteter og ris.

Produktnummer: 130050
Lagerbeholdning:
90,00 pr kg
Parmigiano Reggiano revet fersk 30 mnd DOP 60 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.

Produktnummer: 907569
Lagerbeholdning:
983,17 pr kg
Fransk smør m/havsalt 250 g

Lekkert, fransk smør med krystallisert havsalt.

Produktnummer: 911004
Lagerbeholdning:
316,00 pr kg
Lenker
Min side