Til toppen
Ovnsbakt laksehale med parmesan og grønnsaker

Ovnsbakt laksehale med parmesan og grønnsaker

4 porsjoner

  • 1 bunt aspargesbønner
  • 2 stk fennikel
  • 8 små poteter
  • 700 g laksefilet (du kan også bruke lakseskiver eller en halv laks, gjerne halestykket)
  • 100 g pesto
  • 2 ss sitron- eller limesaft
  • 50 g Parmigiano Reggiano revet
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Ha aspargesbønnene, fennikel delt i skiver og poteter delt i små båter i en ildfast form. Vend grønnsakene i litt olje og stek dem 10-15 minutter på 180 grader.
  2. Ta formen ut av ovnen og legg laksestykket over grønnsakene.
  3. Bland sammen pesto og sitron- eller limesaft. Ha sausen over fisken og grønnsakene.
  4. Stek videre i ovnen på 180 grader til fisken er gjennomstekt og grønnsakene er møre. Dette tar ca 10-20 minutter.
  5. Ta fisken ut av ovnen. Ha alt på et serveringsfat, strø over Parmigiano Reggiano og server.
Sorter Navn (a > å)

Iliada olivenolje 500 ml

En mild olivenolje som egner seg spesielt godt til steking
420201

Mutti pestosaus m/grønne tomater 180 g

Grønne tomater og basilikum forent med den genuine smaken av Grana Padano og Pecorino Romano DOP er basen til denne pestosausen.
192147