1. Begynn med smør, sukker, mørk sirup og kondensert melk i en kasserolle, helst teflonbelagt. Del vaniljestangen i to og bruk en teskje til å skrape ut frøene. Ha de oppi kasserollen sammen med det andre.
2. Kok opp karamellblandingen på medium varme, rør hele tiden. La blandingen småkoke i 10-12 minutter, fortsett å røre hele tiden. Om du vil, kan du ta dråpetesten for å se at karamellen får riktig konsistens. Ta en liten dråpe med karamellmasse i et glass med kaldt vann, vannent skal forbli klart og karamellen synke til bunnen. Når du tar den opp, skal du kunne rulle den til en kule.
3. Bruk en form på ca 15x20 og kle den med bakepapir. Hell karamellmassen over i formen, dryss over en klype havsalt og sett formen i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne over natten.
4. Del de opp i passe store biter og pakk de inn i for eksempel mellomleggspapir eller cellofan.
Kjølevare
Denne varen er en kjølevare. Vi tilfredstiller alle krav om matsikkerhet og du kan være trygg på at varen blir forsvarlig behandlet hele veien hjem til deg!
Vare med variabel vekt
Produktet varierer i vekt og størrelse. Enhetsprisen er utregnet fra en reservasjonsvekt som er noe høyere enn ca. vekt i varebeskrivelse. Pris per kg er den reelle kiloprisen på varen som du vil bli belastet når varen veies. Prisen blir justert basert på faktisk vekt på utsendingsdagen.
Du betaler aldri for mer enn det du får :)
Les mer om produkter med vektvariabel vekt her.
Kan ikke sendes, må hentes i Vestby.
Denne varen må hentes på vårt hentested i Vestby.
Noen av våre varer er for store, for skjøre eller er av andre årsaker uegnet for å sendes hjem til privatkunder. Vi ønsker likevel å kunne tilby våre kunder muligheten til å kjøpe disse varene hvis man har mulighet for å hente varen på vårt lager i Vestby. Handlekurver som inneholder en av disse varene vil begrense tilegnelige fraktalternativer til kun Hentested: Oluf Lorentzen, Toveien 22, 1540 Vestby.
Hvis du ønsker ordren sendt hjem må du fjerne varen med symbolet for hentevare Vestby.