Til toppen

Torskefilet med Prosciutto di Parma og byggotto

Torskefilet med Prosciutto di Parma og byggotto

Slik gjør du:

1. Skjær torsken i fire porsjonsstykker. Krydre fisken med litt nykvernet sort pepper. Pakk hvert stykke med en skive Prosciutto di Parma. Pensle med 2 ss rapsolje. 

2. Fres byggryn og løk i 2 ss rapsolje i en kjele i 2 minutter. 

3. Spe med eplejuicen og kok til byggrynene er møre, i ca. 20-25 minutter.

4. Legg torskestykkene i en ildfast form og stek i ovnen på 180 grader til fisken er gjennomstekt (ca. 15 minutter).

5. Dra kjelen med byggryn av varmen og vend inn aspargesbønnene. La stå i 2-3 minutter. Rør inn smør og revet ost. 

6. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 

7. Topp retten med brønnkarse eller friske urter før servering. 

 

4 porsjoner

  • 600 g torskeloin (torskefilet uten skinn og bein) eller kveitefilet
  • 4 skiver Prosciutto de Parma
  • 4 ss rapsolje
  • 2 dl byggryn
  • 1 løk, finhakket
  • 4 dl eplejuice
  • 4 pk friske aspargesbønner
  • 2 ss smør
  • 1 dl revet fast ost
  • 2 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • bønnekarse eller friske urter