Til toppen

Taleggio grottelagret ca 2,3 kg DOP

Grottelagret og rustikk rødkittost fra Nord-Italia laget av pasteurisert kumelk. Denne osten har mange bruksområder.

Taleggio carvaggio blir fremstilt i området Lombardia regionen i Nord-Italia. Dette er en rødkittost produsert på pasteurisert kumelk. Den fikk sin DOP betegnelse 15. September 1988 og er dermed en opprinnelsesbeskyttet ost med strenge krav til produksjons-område og -teknikk. Osten er ustabilisert og har derfor en kjerne som modnes utenfra og innover. I tillegg til den ordinære lagringen på meieriet legges denne osten til videre modning i grotter som ligger i Bergamo. Denne lagringen tilfører osten en rundere og fyldigere smak, samt et mer rustikk utseende.
Allergener
Melk
Smak
Taleggio grottelagret har en myk konsistens som er glatt og med enkelte små hull. Smaken er fyldig og aromatisk uten å bli for sterk. Grottelagringen tilfører osten fylde og ettersmaken har en «touch» av trøfler. Etter modning får osten en gylden og myk skorpe og ostens utvikling går mot oransje/lys brun. Det er helt normalt at osten får et belegg med noe grønnmugg. Dette kan vaskes bort med lunket saltvann og en klut.
Bruksområder
Som genuin Taleggio har denne osten et bredt spekter av bruksområder. Den uttalte sødmen i smaken gjør den til en elegant dessertost og en hjørnestein på ostebordet. I terningsform er den flott i salater og risotto. Også velegnet som smaksavrunder i sauser og pastaretter.
Spesifikasjoner
Energi (KJ) 1292.000 KJ
Energi (KCal) 312.000
Fett 26.000 g
Mettet fett 18.000
Karbohydrater 0.400 g
Sukkerarter 0.400
Protein 19.000 g
Kostfiber 0.000
Salt 2.000
Gtin D-pak 97026599055395
Opphavssted Italia
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Som genuin Taleggio har denne osten et bredt spekter av bruksområder. Den uttalte sødmen i smaken gjør den til en elegant dessertost og en hjørnestein på ostebordet. I terningsform er den flott i salater og risotto. Også velegnet som smaksavrunder i sauser og pastaretter.
Smak Taleggio grottelagret har en myk konsistens som er glatt og med enkelte små hull. Smaken er fyldig og aromatisk uten å bli for sterk. Grottelagringen tilfører osten fylde og ettersmaken har en «touch» av trøfler. Etter modning får osten en gylden og myk skorpe og ostens utvikling går mot oransje/lys brun. Det er helt normalt at osten får et belegg med noe grønnmugg. Dette kan vaskes bort med lunket saltvann og en klut.
Antall F-pak i D-pak 1
Standard pakningsenhet 2 Kilogram(kg)
EPD nummer 2768778
Ingredienser Pasteurisert kumelk, salt, animalsk kalveløpe.
Sesong Nei
Ku Ja
Sau Ja
Geit Nei
Bøffel Nei
Fast 2
Skarp 3
Fyldig 3
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 4