Til toppen

Stilton hel PDO ca 8 kg

Engelsk Stilton er en av de klassiske blåmuggostene på lik linje med Italias Gorgonzola og Frankrikets Roquefort.

Stilton er en blåmuggost produsert av pasteurisert kumelk. Osten kan spores tilbake til midten av 17-hundretallet. Den har fått sitt navn og gode rykte fra byen Stilton i Huntingdonshire i Midt-England. Stilton er en av de klassiske blåmuggostene på linje med Gorgonzola og Roquefort.
Allergener
Melk
Smak
Stilton er en ost som modnes over tid, og den har sin «topp» smaksmessig fra 12 uker og oppover. Osten er brun i skorpen, mens kjernen er gulhvit og marmorert. Konsistensen er tett og «kort», og osten kan tidvis være vanskelig å skjære. Smaken er fyldig og aromatisk.
Bruksområder
Stilton er først og fremst en dessertost, og serveres best med mørkt brød eller tørr kjeks. Den er velegnet til kanapeer eller som et smakfullt smørbrød servert på engelsk vis sammen med en sterk kopp te. Stilton kan også brukes som grunnkomponent i en «Blue Cheese dressing», og som smaksforsterker i en viltsaus.
Spesifikasjoner
Energi (KJ) 1698.000 KJ
Energi (KCal) 410.000
Fett 35.000 g
Mettet fett 23.000
Karbohydrater 0.100 g
Sukkerarter 0.100
Protein 23.700 g
Kostfiber 0.000
Salt 2.000
Gtin D-pak 97026591101755
Opphavssted Storbritannia
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Stilton er først og fremst en dessertost, og serveres best med mørkt brød eller tørr kjeks. Den er velegnet til kanapeer eller som et smakfullt smørbrød servert på engelsk vis sammen med en sterk kopp te. Stilton kan også brukes som grunnkomponent i en «Blue Cheese dressing», og som smaksforsterker i en viltsaus.
Smak Stilton er en ost som modnes over tid, og den har sin «topp» smaksmessig fra 12 uker og oppover. Osten er brun i skorpen, mens kjernen er gulhvit og marmorert. Konsistensen er tett og «kort», og osten kan tidvis være vanskelig å skjære. Smaken er fyldig og aromatisk.
Antall F-pak i D-pak 1
Standard pakningsenhet 8000 Gram
EPD nummer 2233385
Ingredienser Pasteurisert kumelk, salt, syrekultur, vegetabilsk løpe, muggkultur (penicillium roqueforti).
Sesong Nei
Ku Ja
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Fast 3
Skarp 4
Fyldig 5
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 0 °C.
Max.temp 5