Til toppen

Sennepsmarinert svin

Sennepsmarinert svin

Slik gjør du:

1. Bland fin sennep med hvit balsamico, ha i litt ekstra balsamico etter eget ønske. Tilsett hot saus til du får ønsket styrke på din marinade.

2. Pensle kjøttet med sennepsblanding og helst la den stå over natten kjølig.

3. Knus sennepsfrø i en morter med litt maldonsalt.

4. Grill kjøttet hardt på en side til den har fått fin farge før du snur og fortsetter på middels varme. Når kjøttet kjennes spenstig hele veien igjennom er det ferdig. Husk at godt svinekjøtt trenger ikke å stekes mer enn medium.

5. Avslutt med å pensle kjøttet en gang til før servering og dryss over med sennepssalt.

 

4 porsjoner

  • 1 kg svinekjøtt, f.eks. svinecarrè, nakkekoteletter eller indrefilet
  • 4 ss Fallot dijon sennet
  • 1 ss sennepsfrø
  • 1 ts Leonardi hvit balsamico
  • Hot saus av ønsket styrke
  • Maldonsalt