Til toppen

(S) Toscana skinke m/ben ca 10 kg

DOP-skinke fra Toscana, Italia.

Prosciutto Toscano er et DOP-produkt som er beskyttet av, og produsert i henhold til et svært strengt regelverk. Skinkene kan kun lages av låret/skinken fra svin som er født og fôret opp i Toscana, eller Italias midtre og nordlige regioner (Lombardia, Emilia, Romagna, Marche, Umbria, Lazio). Grisene må være rene raser, eller avlet fra de tradisjonelle rasene i området, og de kan ikke være slaktet før de har en vekt mellom 144 og 176 kg. Skinkene lufttørkes i minimum 14 måneder, smøres inn med fett på kjøttsiden for å hindre uttørking, og brennmerkes med godkjenningsmerket.
Smak
Skinke laget i Toscana er litt saltere enn Parmaskinken, og skivene er litt mer kompakte og kjøttfulle. Toscanaskinken har også en mindre marmorert fettstruktur. Fargen er ofte litt kraftigere rød en Parmaskinke, og smaken er mer krydret. Denne varianten av Toscana med ben har hele kjøttsiden satt inn med pepper.
Bruksområder
Toscanaskinke er utmerket servert naturell eller med litt salat, marinert i balsamico og olivenolje, eller den kan serveres med frukt som fiken eller melon. Skinken egner seg også svært godt servert sammen med ost som en antipasti.
Spesifikasjoner
Tilleggsinfo Til 100g ferdigvare er anvendt: svinekjøtt 140g.
Energi (KJ) 1139.000 KJ
Energi (KCal) 273.000
Fett 17.000 g
Mettet fett 6.600
Karbohydrater 0.600 g
Sukkerarter 0.600
Protein 30.000 g
Kostfiber 0.000
Salt 4.800
Gtin D-pak 97026595009750
Opphavssted Italia
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Toscanaskinke er utmerket servert naturell eller med litt salat, marinert i balsamico og olivenolje, eller den kan serveres med frukt som fiken eller melon. Skinken egner seg også svært godt servert sammen med ost som en antipasti.
Smak Skinke laget i Toscana er litt saltere enn Parmaskinken, og skivene er litt mer kompakte og kjøttfulle. Toscanaskinken har også en mindre marmorert fettstruktur. Fargen er ofte litt kraftigere rød en Parmaskinke, og smaken er mer krydret. Denne varianten av Toscana med ben har hele kjøttsiden satt inn med pepper.
Antall F-pak i D-pak 0
Standard pakningsenhet 10 Kilogram(kg)
EPD nummer 2916310
Ingredienser Kjøtt av svin, salt, pepper, naturlig aroma.
Sesong Nei
Ku Nei
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Fri for
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 7