Til toppen

Risotto med laks og fennikel


Risotto med laks og fennikel

 

Ha hønsefonden i en kasserolle og kok opp. Skru deretter ned varmen og la den småkoke.

Del fenikkelen i to og fjern den harde, treaktige kjernen. Kutt den så i 1 cm terninger.

Varm opp olivenolje og 25 g smør i en panne, ha i løk og fennikel. Stek på middels varme til grønnsakene har blitt litt myke.

Ha i risottorisen sammen med grønnsakene, rør godt slik at risen blir blank og dekker av olje- og smørblandingen.

Tilsett hvitvin, og kok til den er helt absorbert.Tilsett en kopp med fond, og la det simre til den har absorbert. TIlsett så lit og litt fond, en skje om gangen, men la det absorbere før du har i en ny skje.

Etter 18-20 minutter kan du teste risottoen om den er klar. Den skla være litt "al dente". Myk, men med en liten fast kjerne.

Ta pannen bort fra varmen og tilsett parmesan, resten av smøret, røkt laks, juice og sitronskall. Blandes godt.

Legg over et lokk og la den stå i et minutt før servering.

4 porsjoner

porsjoner
1 stor fennikel
75 g usaltet smør
1 løk, hakket
200 g røykalaks
1 sitron, juice og revet skall
salt
grovmalt pepper

Legg oppskrift i handlevogn