Til toppen

Raclette grottelagret firkant ca 6 kg

Sveitsisk raclette-ost er lagret i Kaltbach-grotten. Osten er produsert av pasteurisert kumelk.

Raclette har opprinnelse fra områdene rundt Genfersjøen, som ligger både i Sveits og Frankrike. Den har fått sitt navn fra det franske ordet racler som betyr å skrape, og osten har gitt navn til måltidet/retten «raclette». Denne varianten er lagret i grotter nær den sveitsiske byen Kaltbach. Ved konstant temperatur på 12,5 °C og fuktighet på 94 % ligger de til modning i 5-6 måneder. Osten spesialplukkes for å lagres i grottene og utvikle den spesielt fine kvaliteten.
Allergener
Melk
Smak
Raclette er en halvfast ost med noe hullsetting i ostemassen, og en fantastisk god smelteegenskap. Osten blir kraftigere i smak ved lagring. Kaltbachgrotten med sin stabile temperatur og luftfuktighet gir denne raclette-osten det lille ekstra.
Bruksområder
Raclette-osten brukes som navnet tilsier i retten raclette, men kan også brukes som gratinering og i sauser. Til et klassisk sveitsisk raclettemåltid serveres det kun nykokte poteter og sylteagurker, men det er lov å eksperimentere med tilbehør etter eget ønske.
Spesifikasjoner
Tilleggsinfo Framstilt av rå melk.
Energi (KJ) 1430.000 KJ
Energi (KCal) 345.000
Fett 27.000 g
Mettet fett 16.200
Karbohydrater 1.000 g
Sukkerarter 1.000
Protein 25.000 g
Kostfiber 0.000
Salt 2.100
Gtin D-pak 97610900019291
Opphavssted Sveits
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Raclette-osten brukes som navnet tilsier i retten raclette, men kan også brukes som gratinering og i sauser. Til et klassisk sveitsisk raclettemåltid serveres det kun nykokte poteter og sylteagurker, men det er lov å eksperimentere med tilbehør etter eget ønske.
Smak Raclette er en halvfast ost med noe hullsetting i ostemassen, og en fantastisk god smelteegenskap. Osten blir kraftigere i smak ved lagring. Kaltbachgrotten med sin stabile temperatur og luftfuktighet gir denne raclette-osten det lille ekstra.
Antall F-pak i D-pak 1
Standard pakningsenhet 6 Kilogram(kg)
EPD nummer 2899524
Ingredienser Pasteurisert kumelk, salt, syrekultur, animalsk løpe.
Sesong Nei
Ku Ja
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Fast 4
Skarp 5
Fyldig 4
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 4