Skip to main content
Til toppen
Soppsuppe à la Saint Agur

Tå skåler med soppsuppe à la Saint Agur, toppet med ristede sjampinjonger og kjørvel.

Soppsuppe à la Saint Agur

You had me at Saint Agur. En nydelig, kremet suppe med Saint Agur og sjampignon vi gjerne spiser året rundt.

4 porsjoner

  • 150 g Saint Agur crème
  • 500 g sjampinjong
  • 1 løk
  • 1 l grønnsaksbulljong (fond+vann)
  • 1 dl crème fraîche
  • 40 g smør
  • liten bunt kjørvel
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Skrell og hakk løken.
  2. Rengjør soppene og skjær dem i skiver. Sett 100 g til side til å pynte suppen.
  3. Fres løk i litt smør i en stor gryte. Tilsett 400 g sjampinjong og stek i 3 minutter ved høy varme til de får farge.
  4. Ha i 1 liter grønnsaksbuljong, og kok i 20 minutter ved medium varme. Hakk halvparten av kjørvelen, og la den koke med de siste 5 minuttene.
  5. Ha crème fraîche og Saint Agur Crème i gryten, og miks med en stavmikser til suppen er jevn og kremete. Smak til med salt og pepper. 
  6. Stek resten av sjampinjongene i smør til de er gylne og lett sprø.
  7. Ha suppen i skåler, topp med stekte sjampinjonger og dryss med kjørvel.
Visning
Oscar grønnsaksfond konsentrert 1 l

Grønnsaksfond med kraftig og rik smak

Produktnummer: 451103
Lagerbeholdning:
416,00 pr l
Saint Agur creme 150 g

Mild og smaksrik blåmuggost. Perfekt til dip og dressing.

Produktnummer: 905842
Lagerbeholdning:
553,33 pr kg
Lenker
Min side