Til toppen

Panna Cotta med ricotta og appelsinmarmelade

Panna Cotta er en deilig dessert, men har du smakt med ricotta før? Prøv noe nytt og varier med smakstilsetninger og tilbehør!

Panna Cotta med ricotta og appelsinmarmelade

4 porsjoner

  • 2,5 dl helmelk
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 100 g ricotta
  • 2 ss appelsinmarmelade
  • 2 mandariner (eller 1 boks hermetiske mandariner)

Slik gjør du:

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem ligge i ti minutter. Varm opp melk, halvparten av fløten og sukker i en kjele. Bruk en skarp kniv til å dele vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Tilsett vaniljen i kjelen og kok opp på medium varme og rør av og til. Når det har kokt opp skrus varmen av og ricotta piskes inn.

2. Finn frem to boller som passer i hverandre, og fyll den største med is og sett den miste på isen. Hell den varme blandingen gjennom en sikt, og sil væsken ned i den iskalde bollen. Hell vannet av gelatinen og klem ut resten. Rør gelatinen inn i melkeblandingen, og la den avkjøles til romtemperatur.

3. Mens blandingen avkjøles pisker resten av fløten til krem. Bruk en slikkepott og vend forsiktig kremen inn i den avkjølte melkeblandingen og fold inn marmelade.

4. Fordel blandingen i fire avkjølte serveringsskåler eller porsjonsglass. Avkjøl i kjøleskap i minst en time eller til de er helt avkjølte og massen er satt. Server med mandariner på toppen.

Produkter fra Oluf.no

Bestill produktene du trenger til denne oppskriften på Oluf.no:

Sorter etter: Navn (a > å)

Mackays appelsinmarmelade søt 340 g

Klassisk Britisk appelsinmarmelade med ekstra sødme.
430702

Vaniljestang madagaskar (bourbon) 3 stk

Vanilje fra Madagaskar er den vaniljetypen som har størst innhold av vanillin. Aromaen karakteriseres som dyp, fyldig, søt og kremet.
513530

Vaniljestang tahiti 2 stk

Eksklusiv vanilje fra Tahiti.
513520

Winther Kram snø ricotta 200 g

Norskprodusert ricotta, ypperlig til pastasauser og annen matlaging.
907133
375,00 pr kg