Skip to main content
Til toppen
Ovnsbakt laksehale med parmesan og grønnsaker

Ovnsbakt laksehale i en ildfast form med aspargesbønner, fennikel og poteter, toppet med Parmigiano Reggiano.

Ovnsbakt laksehale med parmesan og grønnsaker

4 porsjoner

  • 1 bunt aspargesbønner
  • 2 stk fennikel
  • 8 små poteter
  • 700 g laksefilet (du kan også bruke lakseskiver eller en halv laks, gjerne halestykket)
  • 100 g pesto
  • 2 ss sitron- eller limesaft
  • 50 g Parmigiano Reggiano revet
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Ha aspargesbønnene, fennikel delt i skiver og poteter delt i små båter i en ildfast form. Vend grønnsakene i litt olje og stek dem 10-15 minutter på 180 grader.
  2. Ta formen ut av ovnen og legg laksestykket over grønnsakene.
  3. Bland sammen pesto og sitron- eller limesaft. Ha sausen over fisken og grønnsakene.
  4. Stek videre i ovnen på 180 grader til fisken er gjennomstekt og grønnsakene er møre. Dette tar ca 10-20 minutter.
  5. Ta fisken ut av ovnen. Ha alt på et serveringsfat, strø over Parmigiano Reggiano og server.
Visning
Iliada olivenolje 500 ml

En mild olivenolje som egner seg spesielt godt til steking

Produktnummer: 420201
Lagerbeholdning:
330,00 pr l
Mutti pestosaus m/grønne tomater 180 g

Grønne tomater og basilikum forent med den genuine smaken av Grana Padano og Pecorino Romano DOP er basen til denne pestosausen.

Produktnummer: 192147
Lagerbeholdning:
255,56 pr kg
Lenker
Min side