Skip to main content
Til toppen
Ostesuffle med Staint Agur

Ostesuffle med Staint Agur

4 porsjoner

  • 200 g Saint Agur
  • 4 ss smør eller andefett
  • 4 ss hvetemel
  • 3,5 dl h-melk
  • 4 egg
  • 1/2 purreløk eller 1 vårløk, i ringer
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts malt sort pepper

Slik gjør du: 

  1. Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og la frese under omrøring i 2 minutter. Spe med melken og la koke i 2 minutter. Smuldre Saint Aguren i sausen og bland godt. Avkjøl sausen til romtemperatur.
  2. Knekk eggene i en bolle. Løft eggeplommene over i den hvite sausen og vend dem inn.
  3. Pisk eggehvitene stive i en kjøkkenmaskin.
  4. Vend purreløk, salt, pepper og de stive eggehvitene inn i den hvite sausen.
  5. Smør en ildfast form med smør. Ha i røren. Fyll opp formen halvfull. Pass på at du bruker en form som er stor nok, for suffleen vil heve i ovnen. Du kan også bruke 4 porsjonsformer.
  6. Stek suffleen i ovnen på 175 grader i ca. 45 minutter. 
  7. Server suffleen umiddelbart etter at den er tatt ut av ovnen. 
  8. Server ostesuffleen med en grønn salat og godt brød ved siden av.
Visning
Saint Agur 115 g

En rik og fyldig blåmuggost, passer like godt til matlaging som på dessertbordet.

Produktnummer: 905843
Lagerbeholdning:
660,87 pr kg
Lenker
Min side