Skip to main content
Til toppen
Kremet fløtesaus med krekling og tyttebær

En skål med stekt sopp, brekkbønner og roastbiff med fløtesaus og krekling- og tyttebærsyltetøy fra Røyland som tilbehør.

Kremet fløtesaus med krekling og tyttebær

En enkel og supergod viltsaus får du med Røyland Gård Krekling og Tyttebærgelé som basis. Sausen passer godt til alle typer kjøtt og vilt.

4 porsjoner

  • 1 glass Røyland krekling og tyttebær
  • 0.5 ss smør eller margarin
  • 1 sjalottløk (ca 30 g), finhakket
  • 2 ts sukker
  • 2.5 dl redusert viltkraft eller annen kjøttkraft
  • 1 dl kremfløte
  • Maizenna til jevning
  • Salt og pepper
  • Ev. litt sukkerkulør

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en liten kjele på middels sterk varme, tilsett sjalottløk og stek til den er blank.
  2. Ha i Røyland Krekling og Tyttebær, ha i sukker og la det småkoke 1-2 minutter.  
  3. Hell på kraft, kok videre 2-3 minutter, tilsett fløte og la det småkoke ca. 5 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper, jevn med maisenna til ønsket tykkelse. Ønsker du en litt mørkere saus tilsett litt sukkerkulør.

Tips:

Fløte kan erstattes med Crème Fraîche for en litt syrligere saus.  

 

Lenker
Min side