Skip to main content
Til toppen
Julesalat med Prosciutto di Parma

En skål med frisk salat av Prosciutto di Parma, klementin, ruccola, mozzarella, fiken og rødløk.

Julesalat med Prosciutto di Parma

4 porsjoner

  • 8 skiver Parmaskinke
  • 4 klementin
  • 2 pk ruccolasalat
  • 4 ss Iliada olivenolje
  • 2 pk Mozzarella di bufala
  • 4 stk ferske fiken, i båter
  • 2 stk rødløk, i båter
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

1. Start med å sprøsteke Prosciutto di Parma. Legg skivene på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir. 

2. Skrell klementinene med en kniv. Skjær ut klementinbåtene og ha dem i en bolle. Klem saften fra klementinrestene over klementinbåtene. Ha olivenoljen i bollen. 

3. Riv mozzarellaen i grove biter og anrett på et fat sammen med fiken, rødløk og ruccola.

4. Vend forsiktig inn klementindressingen. Ha over sprøstekt Prosciutto di Parma før servering. 

Tips:

Serveres gjerne med nystekt ciabatta.

Lenker
Min side