Skip to main content
Til toppen
Italiensk bønnesuppe

En skål med italiensk bønnesuppe med revet Parmigiano Reggiano som tilbehør.

Italiensk bønnesuppe

En klassisk italiensk bonderett der de gamle parmesanskorpene koker med i kraften for å gi masse god smak. Suppen toppes også med masse revet Parmigiano Reggiano.

8 porsjoner

  • 3 stk gulrøtter
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss Iliada olivenolje
  • 2 l grønnsaksbuljong (fond+vann)
  • 3 stilker friske urter, f.eks. timian, salvie eller bladpersille
  • 300 g renset gresskar, f.eks. hokkaido eller butternut
  • 800 g hvite bønner
  • 250 g aspargesbønner/grønne bønner
  • 200 g grønnkål
  • Parmesanskorper, om du får tak i
  • 8 skiver gammel brød
  • Rikelig revet Parmigiano Reggiano, til servering

Slik gjør du:

  1. Grovhakk gulrøtter, stangselleri, løk og hvitløk og fres i en stor gryte med olivenolje til det er blankt, ca. 4 minutter.
  2. Ha i grønnsaksbuljong, parmesanskorper og urter og kok opp. La det småkoke i ca. 20 minutter.
  3. Del gresskar i biter og ha i gryten sammen med grønnkål. Kok videre i 10 minutter.
  4. Skyll de hvite bønnene godt og ha dem i gryten sammen med grønne bønner, salt og pepper. Kok til alle grønnsakene er gjennomkokt, ca. 3 minutter.
  5. Riv litt gammelt brød i biter og legg i dype tallerkener. Hell over suppe og topp med masse revet Parmigiano Reggiano og nykvernet pepper.
Visning
Ciao limabønner (butter beans) 400 g

Store italienske limabønner, også kalt butter beans eller smørbønner.

Produktnummer: 190400
Lagerbeholdning:
75,00 pr kg
De Cecco olivenolje ex virgin fruttato 250 ml

Extra virgin olivenolje laget av tidlig høstede oliven.

Produktnummer: 420836
Lagerbeholdning:
296,00 pr l
Oscar grønnsaksfond konsentrert 1 l

Grønnsaksfond med kraftig og rik smak

Produktnummer: 451103
Lagerbeholdning:
416,00 pr l
Lenker
Min side