Til toppen

Ovnsbakte greske poteter

Ovnsbakte poteter smaker godt til det aller meste, enten som egen tapasrett eller som tilbehør til kjøtt, fisk eller grillmat. 

Ovnsbakte greske poteter

4 porsjoner

  • 800 g små perlepoteter eller amadinepoteter 
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss friske urter (timian, oregano eller rosmarin)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss salt
  • Kvernet sort pepper 

Slik gjør du:

1. Vask de små potetene godt. Hvis du bruker større poteter, deler du dem i to. Legg potetene i en ildfast form.

2. Drypp over godt med olivenolje, strø over salt, pepper, litt finhakkede urter og hvitløk. 

3. Bland godt sammen og stek potetene ved 200 °C i ca. 30-45 minutter til de er gylne og møre. Snu på potetene av og til.

Produkter fra Oluf.no

Bestill produktene du trenger til denne oppskriften på Oluf.no:

Sorter etter: Navn (a > å)

Iliada olivenolje 500 ml

En mild olivenolje som egner seg spesielt godt til steking
420201

Maldonsalt 250 g

Mildt og porøst flaksalt, perfekt til topping.
130100

Mill & Mortar oregano ØKO 16 g

Grovskårede oreganoblader.
514552

Mill & Mortar penja pepper 50 g

Sort pepper fra Penja-dalen i Kamerun.
514564

Mill & Mortar sitrussalt 70 g

Fingersalt i store, fine flak.
514592

Mill & Mortar timian ØKO 25 g

En anvendelig krydderurt fra Spania.
514557