Til toppen

Croque Madame a là Brie de Paris

Croque Madame er et nydelig klassisk fransk smørbrød, som aldri går av moten. Her er vår vri med Brie de Paris, serranoskinke og posjerte egg på toppen.

Croque Madame a là Brie de Paris

4 porsjoner

  • 200 g Brie de Paris
  • 6 Store skiver landbrød
  • 8 skiver Serranoskinke

Hvit saus

  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss smør
  • 4 dl melk
  • salt og pepper

Posjert egg

  • 4 egg, kjøleskapskalde
  • 2 l vann
  • 4 ss Martin Pouter eplecidereddik
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme.
  2. Smelt smør i en liten kjele på middels sterk varme, rør inn mel og spe med melk. Pisk sausen helt glatt og la den småkoke ca. 5 minutter til melsmaken er borte. Smak til med salt og pepper.
  3. Del brødskivene i to. Stek brødskivene i smør på litt sterk varme til de er gylne på begge sider.
  4. Fordel saus på fire av skivene. Legg lagvis serranoskinke, litt tykke skiver av Brie de Paris og brød. Avslutt med brødskive og brie på toppen
  5. Legg smørbrødene på et stekebrett eller en ildfast form og stek dem på midterste rille til osten begynner å smelte. Legg over posjert egg, drypp gjerne over litt olivenolje og ett dryss nykvernet sort pepper og flaksalt.
  6. Posjer egg mens smørbrødet er i ovnen eller før smørbrødene lages.

Posjert egg:

Kok opp vann, eddik og salt, skru ned varmen. Bruk en skje og lag en virvel i vannet. Knekk egg i en kopp og la egget gli raskt ned i vannet. Bruk en skje eller hulløse til å legge eggehviten rundt plomma. La egget trekke ca. 4-5 minutter. Fjern evt. løs eggehvite slik at du får ett fint ovalt egg. Dersom eggene lages på forhånd, avkjøl raskt i kaldt vann så eggeplommen holder seg rennende.

Tips:

Er du glad i sennep? Tilsett gjerne litt Dijoonsennep i den hvite sausen.

Posjert egg kan erstattes med speilegg.