Skip to main content
Til toppen
Bearnaise saus

En skål med Bearnaise saus toppet med urter som pynt

Bearnaise saus

1 porsjon

  • 350 g klarnet smør
  • 0.5 dl lake (fra syltet estragon i lake)
  • 3 ss finhakket syltet estragon
  • 3 eggeplommer
  • sitronsaft
  • salt og pepper

Slik gjør du:

1. Ha estragonlake i en stålbolle sammen med eggeplommene og finhakket estragon. 

2. Sett bollen over vannbad med nesten kokende vann. Pisk blandingen til den tykner. 

3. Varm det klarnede smøret til samme temperatur som eggeblandingen.

4. Ta kjelen av varmen og fortsett piskingen mens du sper sakte med klarnet smør. 

5. Hvis sausen blir veldig tykk kan du spe med litt kaldt vann.

6. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server umiddelbart.

Tips:

Du kan gjerne vende inn 2 ss frisk finhakket estragon i tillegg før servering.

Lenker
Min side