Til toppen

Soppsuppe à la Saint Agur


Soppsuppe à la Saint Agur

Tå skåler med soppsuppe à la Saint Agur, toppet med ristede sjampinjonger og kjørvel.

Slik gjør du:

1. Skrell og hakk løken.

2. Rengjør soppene og skjær dem i skiver. Sett 100 g til side til garnering av suppen.

3. Fres løk i 20 g smør en stor gryte. Tilsett 400 g sjampinjong og stek i 3 minutter ved høy varme til de får farge.

4. Ha i 1 liter grønnsaksbuljong, og kok i 20 minutter ved medium varme. Hakk halvparten av kjørvelen, og la den koke med de siste 5 minuttene.

5. Ha crème fraîche og Saint Agur Crème i gryten, og miks med en stavmikser til suppen er jevn og kremete. Smak til med salt og pepper. 

6. Rist resten av sjampinjongene i smør til de er gylne og lett sprø.

7. Ha suppen i skåler, topp med ristede sjampinjonger og dryss med kjørvel.

 

 

4 porsjoner

porsjoner
500 g sjampinjong
1 løk
1 l grønnsaksbulljong
1 dl crème fraîche
40 g smør
liten bunt kjørvel
salt og pepper

Legg oppskrift i handlevogn