Til toppen

Snurrepai


Snurrepai

 

Finn frem en paiform, ca 23-24 cm.

Bland sammen olivenolje og varmt vann til ca. 40 °C (fingervarmt) i en bakebolle. Tilsett salt, revet parmesan, gjær og mesteparten av hvetemelet. Rør godt sammen til en smidig deig som slipper bollen. Tilsett oliven, bland godt sammen. Dekk bollen med plast eller et kjøkkenhåndklede, sett til heving på et lunt sted, 20-30 minutter. Lag fyllet.

Skrell gulrot, vask purre, skjær endene av squash og aubergine. Skjær alle grønnsakene i tynne skiver med en ostehøvel. Dersom skivene blir brede, del de i to, slik at alle har 1omtrent lik tykkelse og bredde, men ikke høyere enn paiformen.

Forvell purre raskt i lettsaltet vann, avkjøl i isvann. Legg grønnsakene i en bolle, tilsett olje, krydder og timian. Bland forsiktig.

Smør en paiform (aller best er det hvis man kan da av ringen rundt etter steking) med olivenolje, kjevle ut deigen på melet bord og kle forma med deig. Trykk deigen godt inn til kantene. Start med å lage en ring av gulrot som legges midt på paibunnen. Legg deretter grønnsaker rundt og rundt, tett i tett. Pensle tilslutt over med olivenolje, dryss evt. over med litt salt.

Stek paien ved 180 °C, på midterste rille, 20-25 minutter til paien er gyllen og grønnsakene begynner å bli myke. Avkjøl litt på rist, dryss over mandler og oliven. Paien smaker godt både lun og kald.   

Tips:

Bruk gjerne litt tapenade eller pesto i bunn av paien før du legger på grønnsakene, eller server det ved siden av.

1 pai

porsjoner
Gjærdeigsbunn med oliven
1 dl vann
1 ts salt
1 ss tørrgjær
3 dl hvetemel (ca.)
Marinerte grønnsaker
1 ts kvernet sort pepper
1 ss timian, finhakket
4 store gulerøtter
1 liten purre
1 squash
1 aubergine
olivenolje til pensling

Legg oppskrift i handlevogn