Til toppen

Sjømat risotto


Sjømat risotto

 

Slik gjør du:

  1. Smelt 1 ss smør i en tykkbunnet kjele på medium varme, tilsett sjalottløk og hvitløk, stek til det er mykt. Tilsett ris og la det surre sammen til det er blankt.
  2. Ha i vin, kok opp og tilsett litt fond. Skru ned varmen til det småkoker.
  3. Tilsett deretter litt og litt fond, la risen absorbere til seg fonden mellom hver gang du sper. Fortsett å la det koke til risen er myk, men med en litt fast kjerne. Rør av og til.
  4. Stek sjømaten i en panne på sterk varme med litt av smøret. Krydre etter smak.
  5. Rør resten av smøret inn i risottoen, tilsett sjømat og vend forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper, pynt gjerne med friske urter. Serveres straks i varme skåler eller tallerkener.

Tips:

Vend inn litt revet parmesan samtidig som smøret tilsettes helt på slutten. Smak gjerne til med sitron.

4 porsjoner

porsjoner
2 sjalottløk, hakket
2 hvitløksbåter, knust
1 dl tørr hvitvin
400 g sjømat, etter eget ønske (vi har brukt scampi)
50 g usaltet smør, spar til slutten
salt og pepper
friske urter til pynt

Legg oppskrift i handlevogn