Til toppen

Sapin de Noël med Saint Agur Crème

 

Sapin de Noël betyr juletre på fransk, og vi inviterer til julekos med dette flotte brødet med nydelig fyll av Saint Agur.


Sapin de Noël med Saint Agur Crème

Butterdeig formet som et juletre, fylt med Saint Agur Crème.

Slik gjør du:

1. Kjevle ut butterdeigen i to rektangler på ca. 35 x 25 cm og i ca. 2 mm tykkelse.

2. Legg det ene rektangelet av deig på en bakeplate med bakepapir og fordel Saint Agur Crème i et jevnt lag over deigen. Legg det andre deigrektangelet over, og trykk lett sammen.

3. Skjær deigen forsiktig i form av et juletre med ca. 2 cm brede grener, som på bildet. Snurr grenene rundt slik at osten danner fine spiraler.

4. Pensle treet med eggeplomme rørt sammen med litt vann, dryss pinjekjerner over grenene og stek i ca. 25 minutter på 180 °C inntil det er gyllenbrunt og sprøtt.

5. Server som aperitiff og la gjestene knekke grenene av treet som en nydelig snacks.

4 porsjoner

porsjoner
2 store plater butterdeig à ca 200 g
50 g pinjekjerner
1 eggeplomme

Legg oppskrift i handlevogn