1. Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og la frese under omrøring i 2 minutter. Spe med melken og la koke i 2 minutter. Smuldre St Aguren i sausen og bland godt. Avkjøl sausen til romtemperatur.
2. Knekk eggene i en bolle. Løft eggeplommene over i den hvite sausen og vend dem inn.
3. Pisk eggehvitene stive i en kjøkkenmaskin.
4. Vend purreløk, salt, pepper og de stive eggehvitene inn i den hvite sausen.
5. Smør en ildfast form med smør. Ha i røren. Fyll opp formen halvfull. Pass på at du bruker en form som er stor nok, for suffleen vil heve i ovnen. Du kan også bruke 4 porsjonsformer.
200 g St.Agur
4 ss smør eller andefett
4 ss hvetemel
3,5 dl h-melk
4 egg
1/2 purreløk eller 1 vårløk, i ringer
1/2 ts salt
1/2 ts malt sort pepper
6, Stek suffleen i ovnen på 175 grader i ca. 45 minutter.
7. Server suffleen umiddelbart etter at den er tatt ut av ovnen.
Tips: Server ostesuffleen med en grønn salat og godt brød ved siden av.