Til toppen

Lasagnerull med ricotta, spinat og hakkede tomater


Lasagnerull med ricotta, spinat og hakkede tomater

Bland godt sammen mel, egg, vann, 1 spiseskje olje og et knivsodd salt. Når røren er glatt og elastisk dekk til og la hvile i 30 min.

Vask spinaten og kok den raskt i kokende saltet vann i 2 minutter. Hell av og klem ut vannet, og hakk den fint. Bland spinaten med ricotta, tilsett 80 g parmesan, salt og smak til med muskatnøtt.

Kjevle ut pastaen i tynne flak, skjær den i striper som er 6 cm brede og 15 cm lange. Kok dem i kokende saltet vann i 2 minutter, renn av og tørk dem på et rent kjøkkenhåndkle.

Smør et lag med fyll på hver strimmel og rull dem sammen, legg dem etter hvert i en ildfast form kledt med bakepapir penslet med smør. Dekk over med bechamelsaus og hakkede tomater. Dryss over resten av parmesanosten og noen skiver med smør.

Stek i ovnen ved 180° C i 20 minutter.

4 porsjoner

porsjoner
Pasta
2 store egg
30 g vann
1 knivsodd salt
Fyll
1 kg spinat
3 dl béchamelsaus
30 g smør
salt
muskattnøtt

Legg oppskrift i handlevogn