Til toppen

Lammesjy med sitron og timian

Lammesjy med sitron og timian

Slik gjør du:

Finkutt sjalottløken og fres den i solsikke olje, med timian. Tilsett sukkeret, hvitvin og hvitvinseddik. Reduser det ned til halvparten. Ha i Puljonki Lammekraft og reduser til det er ca 5 dl igjen. Press 1stk sitron. Lag Nøttebrunt smør av 100 gram smør i kjelen/pannen, på svak varme til det er nøttebrunt/gyllent. Juster eventuelt med salt, pepper, sukker. Ha i finhakket timian rett før servering.

1 porsjon saus

  • 3 dl Hvitvin til matlaging (uten alkohol)
  • 0.5 dl Hvitvinseddik
  • 1 l Puljonki lammefond
  • 2 stk Sjalottløk
  • 5 ss Solsikkeolje
  • 3 ss Sukker
  • 100 g Usaltet smør
  • 1 stk Sitron
  • 0.33 potte Timian

Produker i stor forpakning til storhusholdning

Sorter etter: Navn (a > å)

Airen blanco 0% hvit matvin 5 l

Matvin fremstilt av den spanske vin druen Airen. En balansert smak av sødme og syrlighet.
472070