Til toppen

Julekarameller med kondensert melk


Julekarameller med kondensert melk

HJemmelaget mørk karamell på bakepapir, delvis delt opp.

Slik gjør du:

1. Begynn med smør, sukker, mørk sirup og kondensert melk i en kasserolle, helst teflonbelagt. Del vaniljestangen i to og bruk en teskje til å skrape ut frøene. Ha de oppi kasserollen sammen med det andre.

2. Kok opp karamellblandingen på medium varme, rør hele tiden. La blandingen småkoke i 10-12 minutter, fortsett å røre hele tiden. Om du vil, kan du ta dråpetesten for å se at karamellen får riktig konsistens. Ta en liten dråpe med karamellmasse i et glass med kaldt vann, vannent skal forbli klart og karamellen synke til bunnen. Når du tar den opp, skal du kunne rulle den til en kule.

3. Bruk en form på ca 15x20 og kle den med bakepapir. Hell karamellmassen over i formen og sett formen i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne over natten.

4. Del de opp i passe store biter og pakk de inn i for eksempel mellomleggspapir eller cellofan.

1 porsjon

porsjoner
100 g meierismør
200 g sukker
4 ss mørk sirup

Legg oppskrift i handlevogn