Til toppen

Juicy chorizoburger med Saint Agur


Juicy chorizoburger med Saint Agur

En hamburger laget med chorizo, toppet med Saint Agur, salat og syltet rødløk. Stekte potetskiver som tilbehør.

Slik gjør du:

1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.

2. Kutt potetene i båter eller skiver, og legg dem i en ildfast form. Vend olje, salt og pepper inn med potetene. Sett formen iovnen, og bak potetbåtene til de ermøre, i omtrent 20–25 minutter.

3. Forvarm en stekepanne til medium til høy varme, og ha litt olje. Stek burgerne i omtrent 2–3 minutter på hver side. Legg burgerne over på et stekebrett eller i en ildfast form. Legg på en bit Saint Agur på hver burger. Sett burgerne inn i stekeovnen i 3–4 minutter, eller til osten har  smeltet lett.

4. Skyll og tørk ruccolasalaten. Del tomat i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken.

5. Varm hamburgerbrødene i 2–3 minutter i stekeovnen.

6. Server juicy chorizoburger gratinert med Saint Agur med bakte poteter, syltet rødløk, ruccolasalat, tomat, aioli og sylteagurk. Pass på, de kan være litt sterke.

Tips:

Hjemmesyltet rødløk: Kok opp 1 dl sukker, ½ dl eddik (rødvin-, hvitvin- eller epleeddik) og 1½ dl vann. Kutt rødløk i tynne skiver. Legg rødløken i laken, og la den trekke i 10 minutter. Syltet løk oppbevares på rene glass med lokk i kjøleskapet.

* Oppskrift laget av Adams Matkasse

4 porsjoner

porsjoner
700 g poteter
600 g chorizoburgere
100 g ruccola
2 stk klasetomater
4 stk hamburgerbrød
1 stk syltet rødløk
150 g aioli
olivenolje
salt og pepper
Tilbehør

Legg oppskrift i handlevogn