Til toppen

Italiensk bønnesuppe

 

En klassisk italiensk bonderett der de gamle parmesanskorpene koker med i kraften for å gi masse god smak. Suppen toppes også med masse revet Parmigiano Reggiano.


Italiensk bønnesuppe

En skål med italiensk bønnesuppe med revet Parmigiano Reggiano som tilbehør.

Slik gjør du:

1. Grovhakk gulrøtter, stangselleri, løk og hvitløk og fres i en stor gryte med olivenolje til blankt, ca. 4 minutter. Ha i grønnsaksbuljong, parmesanskorper og urter og kok opp. La småkoke i ca. 20 minutter.

2. Del gresskar i biter og ha i gryten. Kok videre i 10 minutter. Skyll de hvite bønnene godt og ha i gryten sammen med grønne bønner, grønnkål i biter, salt og pepper. Kok til alle grønnsakene er gjennomkokt, ca. 3 minutter.

3. Riv litt gammelt brød i biter og legg i dype tallerkener. Hell over suppe og topp med masse revet Parmigiano Reggiano og nykvernet pepper.

8 porsjoner

porsjoner
3 stk gulerøtter
1 stilk stangselleri
1 løk
1 hvitløkfedd
2 ss Iliada olivenolje
2 l grønnsaksbuljong
3 stilker friske urter, f.eks. timian, salvie eller bladpersille
3000 g renset gresskar, f.eks. Hokkaido eller butternut
800 g hvite bønner
250 g grønner bønner
200 g grønnkål
8 skiver gammel brød
parmesanskorper om du får tak i
masse Parmigiano Reggiano revet, til servering