Til toppen

Innbakte pølser med MacKays marmelade

 

Innbakte pølser er for mange en favoritt, men med denne oppskriften blander du også inn sitrus! Det er en kjempefin måte å imponere gjester!


Innbakte pølser med MacKays marmelade

 

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 grader. Mens ovnen blir varm legges bakepapir på bakebrett.

Mel bakebordet lett og legg butterdeigen på. Kutt deigen horisontalt i to, så du har to lange striper deig. Bland sammen eggeplomme og melk og pensle ytterkanten av hver stripe deig.

Hakk pølsene i små biter og tilsett 1 ss mamelade, og bland dette godt sammen.

Fordel pølseblandingen på de to delene butterdeig, og kle pølsene med deig. La rullen ligge med skjøten ned.

Del rullene i tommellengde, og lag noen snitt på toppen i deigen. Legg de forsiktig over på bakeplaten, og stek de i ovnen i ca. 25 minutter.

Varm opp den siste spiseskjeen av marmeladen til den er litt rennende. Når de innbakte pølsene har stekt i ca. 20 minutter tas de ut og pensles med den varme marmeladen.

Strø over frøene og stek videre i 5-10 minutter til de er gjennomstekt og gylne.

4 porsjoner

porsjoner
250 g pølser
375 g butterdeig
1 eggeplomme
1 ss melk
Sesam- eller valmuefrø

Legg oppskrift i handlevogn