Skip to main content
Til toppen
Hjemmelaget pizza – den perfekte lørdagsmaten

Hjemmelaget pizza – den perfekte lørdagsmaten

Det trenger verken være vanskelig eller tidkrevende å lage hjemmelaget pizza. Med de riktige råvarene kan man lage hjemmelaget italiensk pizza på få minutter, til glede for både store og små.

Når helgen gjør sin inntreden er det gjerne kosen som står øverst på lista. Da senkes skuldrene, og tid med venner og familie prioriteres. For mange blir derfor målet med lørdagen å bruke minst mulig tid på å lage middag, men heller fokusere på det å spise den i godt lag.

Det finnes utvilsomt mange kompliserte oppskrifter på hjemmelaget pizza som tar tid å lage, men det er absolutt ikke et krav for å få et vellykket resultat. Med riktige råvarer vil lørdagspizzaen bli ferdig på null komma niks, og tiden til overs kan tilbringes med de du er glad i.

Ferdig pizzabunn fra Italia

Mange tenker at man må ta fram bakebollen, mel og gjær, og lage pizzadeigen fra bunn for at pizzaen skal bli god. Dette er absolutt ikke tilfellet. Sjansen er heller stor for at det ikke blir slik man hadde tenkt seg, og har man med seg småbarn som vil hjelpe til i samme slengen kan det hele bli en ganske grisete affære. Med ferdige pizzabunner fra italienske DIAL er du sikret italiensk kvalitet hver gang, på kun noen minutter.

Pizzabunn Romana er laget av naturlig gjær og mel fra Italia. Den er en fersk, håndlaget pizzabunn som kun trenger fem minutter i ovnen på 250 grader med ønsket topping, før den er klar til å nytes. I pakken er det to pizzabunner, slik at dere kan lage to ulike, men like smakfulle pizzaer. Vi har også et surdeigsalternativ som er enda bedre for fornøyelsen.

Pizzabunn surdeig Prime kommer i pakke på to eller tre ferske pizzabunner. Surdeigen gjør den lett og sprø i konsistensen – perfekt for deg som liker sprø skorpe. Den stekes nederst i ovnen på ca. 290 grader i 5-7 minutter etter at ønsket topping er lagt på. Det blir ikke enklere!

Lyst til å lage pizzadeig fra bunn? Her kan du lese om hvordan man lager pizzadeigen som gjør pizzaen fullkommen.

Pizzasaus med autentisk smak

Ferske tomater, spennende kryddersammensetninger og en konsistens som smelter på tunga – ordentlig pizzasaus skal gi deg vann i munnen bare ved lukten av den. Det er mye prøving og feiling som ligger bak oppskriftene som har blitt perfeksjonert over generasjoner i italienske familier. Du gjør derfor smart i å kjøpe klassisk italiensk pizzasaus fra en produsent med de italienske verdiene i sentrum.

Mutti er en slik produsent, og pizzasausen deres er et resultat av nøye utvalgte tomater og lange tradisjoner. Den finnes i størrelsene 210g og 400g. Smører du denne sausen utover en fersk ferdiglagd pizzabunn skal det ikke mer til enn litt ost før pizzaen er klar til å nytes. Noe som tar oss til neste punkt:

Hvilken ost er best på pizza?

Dette spørsmålet er det mange som lurer på. Hvilken ost gjør seg egentlig best på pizza? Svaret du får kommer an på hvem du spør, men ser du til pizzaens hjemland Italia er det ingen tvil: mozzarella er den optimale osten til pizza. Mozzarella har en ypperlig smelteevne og er en naturlig del av det italienske kjøkken. Ostens mildhet står perfekt til de fleste råvarer, og er i kombinasjon med Mutti pizzasaus en eksplosjon av fantastiske smaker.

Mozarella di bufala fersk 125 g er perfekt mengde til én pizza. Smør bunnen med pizzasausen fra Mutti, skjær osten i tynne skiver og legg den utover pizzabunnen. Dersom dere er mange til bords, vil mozzarella i blokk (1 kg) være et godt valg. Dette er en litt fastere mozzarellatype, men brukes på samme måte. Her kan man også kjøpe store forpakninger på 2,5 kg som kan oppbevares i fryseren og tas opp når man trenger det. Da har du alltid ekte pizzaost liggende til dagene hjemmelaget pizza står på menyen.

Les også: Olivenolje, sesamolje, peanøttolje … når velger man hva?

Smakfulle pizzatoppinger

Selv om håndlaget, fersk pizzabunn med ekte italiensk pizzasaus og delikat mozzarella er en fullkommen pizza i seg selv, kan det også være spennende å prøve seg frem med ulike toppinger. Her kan man for eksempel lage flere varianter, avhengig av hvor mange pizzabunner man har tilgjengelig.

En klassiker på pizzaen som aldri slår feil er parmaskinke. Denne spekeskinken blir elsket av både unge og gamle, og vil sende deg tilbake til Italia med første bit. Toppet med litt ruccola, pinjekjerner og et dryss parmesan vil resultatet bli en pizza som imponerer selv den største Italiakjenner.

For de som ønsker en litt mer krydret smaksopplevelse er salami ventricina picante en perfekt pizzatopping. Dette er en italiensk salami med krutt i, så pass på at alle rundt bordet liker det sterkt. Også her vil ruccola og parmesan gjøre underverker for smaksløkene. Ønsker du enda mer krutt vil Chef Paul Hot & Sweet krydder være prikken over i-en for en skikkelig smakfull pizzaopplevelse.

For barnefamilien kan det ofte være enda mer suksessfullt med en skikkelig lørdagsklassiker: pizza med kjøttdeig. Stek kjøttdeig og bland det med 400g pizzasaus. Fordel det jevnt utover den ferdige pizzabunnen før du legger på mozzarella. Stek den i noen minutter og topp den med det du vil, for eksempel ruccola, oliven i skiver eller soltørkede tomater med urtemarinade.

Les også: Glad i Tex Mex? Da bør du prøve autentisk meksikansk mat

Oluf – eksperter på mat på nett

Oluf har et stort utvalg produkter til deg som elsker pizza. Vi har ferdigprodukter og ingrediensene du trenger for å lage alt fra bunn. Gjør det enkelt for deg selv – bestill mat på nett og få det sendt rett hjem – uansett om det er snakk om tørr- eller ferskvarer. Vi assisterer deg gjerne dersom det skulle være noe!

Lenker
Min side