Til toppen

Grillet ostesmørbrød med brie og rødbetkrem

Grillet ostesmørbrød med brie og rødbetkrem

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 220 °C.

2. Vask rødbetene godt, del dem i to, legg i en ildfast form, hell over litt olje og bak i ovnen ca. 40 minutter. Avkjøl noe, fjern mesteparten av skallet og del i biter. Bruk plasthansker!

3. Hakk rødløk og fres mykt i olje. Ha i bakte rødbeter, eddik, salt, pepper, sukker, sennep og kanelstang og la småkoke i ca. 10 minutter. Fjern kanelstangen, tilsett snørfrisk og kjør glatt med stavmikser.

4. Smør brødskivene godt med smør på begge sider. Legg kjøttpålegg og brie i skiver på halvparten av skivene og stek i ovnen i ca. 10 minutter, til gylne og osten har smeltet.

5. Legg godt med rødbetekrem på toppen av osten, topp med en brødskive og del i to med en skarp kniv.

4 porsjoner

  • 2 ss smør
  • 8 skiver landbrød
  • 12 skiver skinke- eller kalkunpålegg
  • 400 g Brie de Paris
Rødbetekrem
  • 4 små rødbeter
  • 0.5 rødløk
  • 2 ss Iliada kalamata olivenolje
  • 1 dl Martin Pouret bringebæreddik
  • 2 ss sukker
  • 1 ts Fallot dijon sennep lys
  • 1 hel kanelstang
  • 150 g soignon chèvre frisk
  • salt og pepper
Sorter Navn (a > å)
Kjølevare

Brie de Paris 500 g

En av Norges mest solgte Brier, perfekt på ostebord eller til desserter.
903203
Utsolgt

Fallot dijon sennep lys 210 g

Fransk klassisk, lys dijon sennep
515200
147,60 pr kg

Martin Pouret bringebæreddik 250 ml

Fransk bringebæreddik fra byen Orleans.
410331

Mill & Mortar kanel hel ØKO 45 g

Økologisk ekte kanel av fineste kvalitet. Fair trade.
514548
Kjølevare

Soignon chèvre frisk 150 g

En frisk, syrlig og smørbar geitemelksost. Ypperlig både på brødskiva og til matlaging.
904579