Til toppen

Grillet hel fisk


Grillet hel fisk

 

Slik gjør du:

Rens fisken og snitt skinnet.

Knus krydrene og gni godt inn i fisken og i snittene.

Grill fisken på sterk varme til den har fått fine grillstriper og gylden stekeskorpe, snu fisken og sett over på middels varme. Når en rå kjernen er borte fra snittene kan fisken taes av grillen og la den hvile igjennom ett par minutter til servering.

Svi av blomkålhodene rett på grillen. Bland harissa og smør sammen. Pakk blomkålhodene individuelt i aluminiumsfolie og fordel harissasmøret. Bak på middels varme til de kjennes møre.

Dryss på Mill & Mortar piment d'espelette.

4 porsjoner

porsjoner
4 stk porsjonsfisk eller 1,2 kg hel fisk, f.eks. havabbor, makrell, fjellørret eller laks
Rub
Grillet blomkål
2 stk blomkål
100 g saltet smør

Legg oppskrift i handlevogn