Skip to main content
Til toppen
Cous cous-salat

Cous cous-salat

Cous cous er et perfekt tilbehør til sesongens grillmat! 

Dette trenger du: 

  • 1 liten, tynn gulrot
  • 2 stk vårløk
  • 1/2 squash
  • 1/2 aubergine
  • Koriander
  • 2 fedd hvitløk
  • Saften av 2 sitroner
  • Bladpersille
  • 1 rødløk
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • 1 håndfull cashewnøtter
  • Vann eller kraft
  • Cous Cous

Slik gjør du: 

  1. Kok opp vann eller kraft og bruk gjerne kyllingkraft eller grønnsakskraft. Bruk like deler vann/kraft og Cous cous, f. eks 2 dl cous cous og 2 dl vann/kraft.
  2. Når vann/kraft koker tilsett cous cous, og rør rundt. Trekk kjelen av platen og legg på lokk, så trekker den ferdig.
  3. Kutt squash, aubergine og rødløk. Fres det i pannen i olivenolje, på høy varme. Smak til med salt/pepper, finhakket hvitløk og litt sitronsaft.
  4. Vårløk og gulrot kuttes i så tynne skiver som mulig, og marineres i en blanding av olivenolje, salt, pepper, hvitløk, sitronsaft.
  5. Bland sammen cous cous, de stekte grønnsakene og de marinerte grønnsakene. Juster eventuelt smaken med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
  6. Vend inn de finhakkede urtene og nøttene.
Lenker
Min side