Til toppen

Pizzatips

Pizzatips

En rund pizzadeig på et melet bord, med tomater og en skål med tomatsaus ved siden av.

Lurer du på hva noen av ordene og utrykkene i pizzabunn-oppskrifter betyr?

Her finner du pizzamani.no sin forklaring på noen de mindre kjente ordene og uttrykkene brukt i oppskriftene.

Ord og uttrykk!

Poolish - En starter som kan brukes i stedet for vanlig gjær når man baker brød eller pizzadeig. Den er ganske våt og har en hydrasjon på 100%. Les mer om poolish her.

Autolyse -  En baketeknikk som går ut på at man kun blander mel og vann sammen før man tilsetter gjær og salt. Blandingen står vanligvis i 1 – 4 timer før gjæren og saltet tilsettes. Du kan lese mer om autolyse her.

Hydrasjon - Mengden vann man tilfører deigen i prosent av total mengde mel.

RT -  Betyr romtemperatur på norsk. Refererer til hevetid i romtemperatur.

CT - Betyr Kontrollert temperatur og refererer til hevetid i kjøleskap.

Malingstrad "W" - Styrken på mel måles med en index som kalles “Alveograph Chopin”. Dette er avgjørende for hevetid – sterkere mel tåler lengre hevetid.

Tips!

Lager du pizza ofte? Da kan det være et spennende alternativ å kjøpe noen av våre større forpakninger!

Vi har San Marzano-tomater i 2,55 kg bokser fra både Strianese og Mutti – perfekt til tomatsaus.

Har du ikke lyst eller tid til å lage egen tomatsaus har vi ferdige pizzasauser, perfekt krydret i både store og små forpakninger. Disse er fine å ha i matskapet om pizzalysten brått skulle melde seg, men også praktiske om man skal lage pizza til f. eks bursdager og andre anledninger.

Mozzarella kommer i ulike størrelser og former, og vi har både mozzarella i blokk som fint kan strimles og fryses, samt cubetti og mozzarella i terninger som også er praktiske og gode alternativer til å fryse ned.

Har du lyst på pizza, men ikke har tid til å sette deig? Da har du en rask og enkel løsning i våre ferdige, italienske surdeigsbunner. Disse pizzabunnene fremstilles med en høy mengde av vann og en lang fermentering på 24 timer med surdeig og mikrofiltrert og renset sjøvann. Legg på din favoritt-topping og inn i ferdig oppvarmet ovn (gjerne 350 grader) 3-5 min. Tynn, knasende sprø pizzabunn!