Til toppen

Pizza med brie, parmaskinke og fiken

Pizza med brie, parmaskinke og fiken

Slik gjør du det:

1. Forvarm ovnen til 230 grader.

2. Del opp fikenene og vend de i balsamicoen i en liten bolle.

3. Kjevle ut pizzadeigen på et bakepapir og pensle deigen med 1 ss olivenolje.

4. Fordel den skivede brie’en utover pizzaen og stek i 12-15 minutter til osten har startet å smelte og skorpen er lett gylden.

5. Legg fiken på pizzaen og stek videre i 2-3 minutter til frukten har blitt lett myk.

6. Ta pizzaen ut av ovnen og legg prosciutto utover.

7. Bland sammen 2 ss balsamico med 2 ss olivenolje i en bolle. Vend dressingen inn i salaten og salt og pepre etter smak.

8. Topp pizzaen med salat, del den i biter og server rykende varm.

1 pizza

  • 3 fiken, delt i fire
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss Iliada kalamata olivenolje
  • 200 g Brie de Paris
  • 70 g Parmaskinke
  • 70 g ruccola, vasket
  • havsalt
  • papper