Til toppen

Pecorino F1 Anno ca 1,5 kg

Produktnummer: 907210
Lagerbeholdning:

Italiensk, velkjent fåremelksost, lagret i minimum ett år.

Pecorino F1 anno er en pasteurisert fåremelksost fra Toscana området, Nordvest i Italia. Pecorino er en av Italias stoltheter, navnet kommer av ordet pecora som betyr sau og alle disse ostene er laget av ren fåremelk. Denne ostetypen er en av de eldste Italienske ostene og har sin historie helt tilbake til romertiden hvor den var en del av matrasjonene til romerske legionærer. Pecorinoens evne til å kunne lagres over tid, samt smaken og bruksområdene har gjort denne til en høyt skattet ost. Den blir produsert over hele landet, og de forskjellige områdenes variasjon på saueraser, ostenes størrelse, lagringsklima og modningstid gjør at dette er en mangfoldig ostetype. Det vil derfor være store forskjeller på konsistens og smak, noe som gir forskjellige bruksområder. Denne osten er som navnet tilsier lagret i minimum ett år, noe som er en lang modingstid for denne ostetypen.
Allergener
Melk
Smak
Pecorino F1 anno har en tørr og hard ostemasse. Smaken er markant med fin balanse mellom salt, fruktighet, saumelk og nøtter. Den lange modningen gjør at fargen på denne osten vil kunne variere ettersom sauene spiser forskjellig fôr gjennom året. Klimaet og modningsforholdene spiller også inn slik at skorpen kan variere fra lys gul mot sort, og ostemassen vil kunne ha variasjoner i gulfargen.
Bruksområder
Denne osten er hard og derfor velegnet til riving, bruk den gjerne som et krydder og en smakstilsetning i sauser, supper og til pasta generelt. Den er også velegnet som snacks og kan være en god ertstatning for den kumelksbaserte parmesanosten. Skorpen er svært hard og skal ikke spises.
Spesifikasjoner
Tilleggsinfo Skorpen skal ikke spises.
Energi (KJ) 2138.000 KJ
Energi (KCal) 516.000
Fett 43.000 g
Mettet fett 25.000
Karbohydrater 3.000 g
Sukkerarter 0.800
Protein 28.000 g
Kostfiber 0.000
Salt 2.000
Gtin D-pak 97026599072101
Opphavssted Italia
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Denne osten er hard og derfor velegnet til riving, bruk den gjerne som et krydder og en smakstilsetning i sauser, supper og til pasta generelt. Den er også velegnet som snacks og kan være en god ertstatning for den kumelksbaserte parmesanosten. Skorpen er svært hard og skal ikke spises.
Smak Pecorino F1 anno har en tørr og hard ostemasse. Smaken er markant med fin balanse mellom salt, fruktighet, saumelk og nøtter. Den lange modningen gjør at fargen på denne osten vil kunne variere ettersom sauene spiser forskjellig fôr gjennom året. Klimaet og modningsforholdene spiller også inn slik at skorpen kan variere fra lys gul mot sort, og ostemassen vil kunne ha variasjoner i gulfargen.
Antall F-pak i D-pak 1
Standard pakningsenhet 1500 Gram
EPD nummer 2341386
Ingredienser Pasteurisert fåremelk, salt, animalsk løpe, syrekultur.
Sesong Nei
Ku Nei
Sau Ja
Geit Nei
Bøffel Nei
Fast 4
Skarp 4
Fyldig 4
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 8
Hovedbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned