Til toppen

Pecorino F1 Anno ca 1,5 kg

Produktnummer: 907210
Lagerbeholdning:

Italiensk, velkjent fåremelksost, lagret i minimum ett år.

Pecorino F1 anno er en pasteurisert fåremelksost fra Toscana området, Nordvest i Italia. Pecorino er en av Italias stoltheter, navnet kommer av ordet pecora som betyr sau og alle disse ostene er laget av ren fåremelk. Denne ostetypen er en av de eldste Italienske ostene og har sin historie helt tilbake til romertiden hvor den var en del av matrasjonene til romerske legionærer. Pecorinoens evne til å kunne lagres over tid, samt smaken og bruksområdene har gjort denne til en høyt skattet ost. Den blir produsert over hele landet, og de forskjellige områdenes variasjon på saueraser, ostenes størrelse, lagringsklima og modningstid gjør at dette er en mangfoldig ostetype. Det vil derfor være store forskjeller på konsistens og smak, noe som gir forskjellige bruksområder. Denne osten er som navnet tilsier lagret i minimum ett år, noe som er en lang modingstid for denne ostetypen.
Smak
Pecorino F1 anno har en tørr og hard ostemasse. Smaken er markant med fin balanse mellom salt, fruktighet, saumelk og nøtter. Den lange modningen gjør at fargen på denne osten vil kunne variere ettersom sauene spiser forskjellig fôr gjennom året. Klimaet og modningsforholdene spiller også inn slik at skorpen kan variere fra lys gul mot sort, og ostemassen vil kunne ha variasjoner i gulfargen.
Bruksområder
Denne osten er hard og derfor velegnet til riving, bruk den gjerne som et krydder og en smakstilsetning i sauser, supper og til pasta generelt. Den er også velegnet som snacks og kan være en god ertstatning for den kumelksbaserte parmesanosten. Skorpen er svært hard og skal ikke spises.
Spesifikasjoner
Antall F-pak i D-pak 1
Gtin D-pak 97026599072101
EPD nummer 2341386
Pakningsenhet 1500 Gram
Drenet vekt 0.000
Varemerke Defendi
Sesong Nei
Opprinnelsesland Italia
Opphavssted Italia
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 8 °C.
Tilleggsinfo skorpen skal ikke spises.
Energi (KJ) 2138
Energi (KCal) 516
Fett (g) 43
Mettede fettsyrer (g) 25
Karbohydrater (g) 3
Sukkerarter (g) 0.8
Kostfiber (g) 0
Protein (g) 28
Salt (g) 2
Bruksområder Denne osten er hard og derfor velegnet til riving, bruk den gjerne som et krydder og en smakstilsetning i sauser, supper og til pasta generelt. Den er også velegnet som snacks og kan være en god ertstatning for den kumelksbaserte parmesanosten. Skorpen er svært hard og skal ikke spises.
Smak Pecorino F1 anno har en tørr og hard ostemasse. Smaken er markant med fin balanse mellom salt, fruktighet, saumelk og nøtter. Den lange modningen gjør at fargen på denne osten vil kunne variere ettersom sauene spiser forskjellig fôr gjennom året. Klimaet og modningsforholdene spiller også inn slik at skorpen kan variere fra lys gul mot sort, og ostemassen vil kunne ha variasjoner i gulfargen.
Ingredienser Pasteurisert fåremelk, salt, animalsk løpe, syrekultur.
Ku Nei
Sau Ja
Geit Nei
Bøffel Nei
Fasthet 4
Skarphet 4
Fyldighet 4
Gluten Fri for
Bygg Fri for
Havre Fri for
Hvete Fri for
Rug Fri for
Lupiner Fri for
Spelthvete Fri for
Khorasanhvete Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Inneholder
Nøtter Fri for
Mandler Fri for
Kasjunøtter Fri for
Paranøtter Fri for
Hasselnøtter Fri for
Macademianøtter Fri for
Pekannøtter Fri for
Pistasienøtter Fri for
Valnøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Debio økologisk Nei
EU økologisk Nei
Fairtrade Nei
Kosher Nei
Halal Nei
Egnet for veganere Nei
Egnet for vegetarianere Nei
Pakningsstørrelse 1500.0 gram
Hovedbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned