Til toppen

Pasta med karamelisert rødløk og oliven

Pasta er raskt å lage og noe de aller fleste liker. Her har du en ny variant som kanskje kan friste – pasta med karamellisert rødløk, oliven, pinjekjerner og nyrevet parmesan.

Pasta med karamelisert rødløk og oliven

4 porsjoner

  • 500 g tørrpasta, De Cecco garganelli
  • 60 g pinjekjerner
  • 150 g Iliada kalamata oliven, i skiver
  • 2 ss Iliada kalamata olivenolje
  • 100 g Parmigiano Reggiano parmesan
  • ev litt friske urter som oregano eller timian

 

Karamellisert rødløk
  • 0.8 rødløk
  • 2 ss Iliada kalamata olivenolje
  • 1 ss brunt sukker
  • 6 ss Federzoni balsamico
  • litt salt og grovkvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Rens og del løken i tynne skiver, stek den gyllen og myk i en panne med olivenolje, på middels sterk varme.
  2. Tilsett sukker og balsamico, la det småkoke 1-2 minutter til sukkeret har løst seg opp. Smak til med salt og pepper. Sett til siden.
  3. Kok pasta etter anvisning. Hold av 1,25 dl av kokevannet før du siler av pastaen.
  4. Sett løken tilbake på varmen, tilsett pinjekjerner, oliven, den kokte pastaen og kokevannet du holdt av. Gi det et raskt oppkok, smak til med salt og pepper.
  5. Server med nyrevet parmesan og gjerne litt frisk oregano eller timian.

 

Tips:

Tilsett gjerne litt chili for en litt sterkere smak.