Til toppen

Pannestekt torsk med sopprisotto

Pannestekt torsk med sopprisotto

Slik gjør du:

1. Krydre torskefiletene med salt og pepper.

2. Fres løken i rapsolje til den er blank og myk i en kjele. Ha i risottorisen og soppen og la frese under omrøring i 2 minutter.

3. Ha vinen i kjelen og kok under omrøring til vinen er kokt inn i risen. Rør hele tiden.

4. Spe med en øse kraft. Kok under omrøring til kraften også er kokt inn. Fortsett til all kraften er i kjelen. La koke til risen er al dente. Det vil si ferdigkokt, men fortsatt har en fast kjerne. Dette tar totalt 12-15 minutter.

5. Dra kjelen av varmen og vend inn 2 ss smør og Parmigiano Reggiano. Smak til med linesaft, salt og pepper. La risottoen hvile i 3-5 minutter.

4 porsjoner

  • 600 g torskeloin
  • 1 lime, saften
  • 1 løk, finhakket
  • 100 g sopp, i skiver
  • 4 ss rapsolje
  • 300 g risottoris
  • 4 dl hvitvin
  • 8 dl Puljonki fiskebuljong
  • 4 ss smør
  • 4 ss Parmigiano Reggiano revet
  • 1 dl hasselnøtter, grovhakkede
  • salt og pepper
  • friske urter