Til toppen

Olivenmarinert laks à la sashimi

Rå laks marinert med Iliada olivenolje, soyasaus, appelsin og litt lime, toppet med vårløk, syltet ingefær, chili og sesamfrø, det er digg det.

Olivenmarinert laks à la sashimi

Slik gjør du:

1. Bland sammen olivenolje, soya, appelsin og lime.

2. Del laksen i tynne skiver og legg utover et stort fat.

3. Fordel over vårløk, ingefær, chili og sesamfrø. Dryss over litt frisk koriander.

4. Fordel cirka halvparten av marinaden over laksen, server resten ved siden av.

Tips:

Mango eller avokado i tynne skiver passer også godt til den råmarinerte laksen.

4 porsjoner

  • 1 dl Iliada Kalamata olivenolje
  • 1 dl Blue Elephant soyasaus ligth
  • 0.5 appelsin, saften
  • 1 ss presset lime
  • 400 g Salma ( eller annen laksefilet egnet til sushi)
  • 2 stilker vårløk, i tynne skiver
  • 2 ss Saitaku sushi syltet ingefær
  • 1 frisk chili
  • 2 ss Saitaku sesamfrø
  • litt frisk koriander