Nydelige olivenbiscotti med soltørkede tomater og pecorino som passer godt til skinke, tapenade eller en god ost er kjekt å ha på repertoaret.
1. Forvarm stekeovnen til 160 °C, over og undervarme.
2. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en vid bolle, tilsett egg og melk. Kna sammen til en fast litt klissete masse. Spe med melk til passe konsistens.
3. Ha deigen i en bakepapirkledd brødform (ca. 1 ½ liter). La biscottien steke ca. 35 minutter til overflaten er litt gyllen.
4. Ta ut av formen, avkjøl litt og del i tynne skiver. Legg skivene på bakepapirkledd stekebrett og stek videre ca. 20 minutter til biscottien er gyllen og sprø. Bruk varmluft dersom du bruker flere stekebrett.
Pecorino kan erstattes med parmesan.
Server gjerne med Kalamataoliven, en god serranoskinke og litt Iliada grønn oliventapenade.