Til toppen
Olivenbiscotti

Olivenbiscotti

Nydelige olivenbiscotti med soltørkede tomater og pecorino som passer godt til skinke, tapenade eller en god ost er kjekt å ha på repertoaret.

25 stk

  • 125 g hvetemel
  • 50 g Iliada kalamata oliven
  • 22.5 g Pecorino Romano
  • 15 g Montanini soltørkede tomater
  • 0.5 store egg
  • 0.5 dl melk
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.25 ts maldonsalt
  • 0.25 ts tørket timian
Tilbehør
  • 20 g Serranoskinke
  • 2 ts Iliada grønn oliventapenade

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 160 °C, over og undervarme.

2. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en vid bolle, tilsett egg og melk. Kna sammen til en fast litt klissete masse. Spe med melk til passe konsistens.

3. Ha deigen i en bakepapirkledd brødform (ca. 1 ½ liter). La biscottien steke ca. 35 minutter til overflaten er litt gyllen.

4. Ta ut av formen, avkjøl litt og del i tynne skiver. Legg skivene på bakepapirkledd stekebrett og stek videre ca. 20 minutter til biscottien er gyllen og sprø. Bruk varmluft dersom du bruker flere stekebrett.

Tips:

Pecorino kan erstattes med parmesan.

Server gjerne med Kalamataoliven, en god serranoskinke og litt Iliada grønn oliventapenade.