Skip to main content
Til toppen
Semitørkede tomater

En skål med semitørkede tomater og en skje som heller olivenolje over.

Semitørkede tomater

Har du først laget semitørkede tomater en gang, blir det nok ikke den siste. Det er nemlig skikkelig vanedannende med sin nydelige sødmefylte smak.

1 glass

  • 100 g cherrytomater, av god kvalitet
Urte- og hvitløksolje
  • 1 dl Iliada kalamata olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss frisk timian (uten stilk)
  • 0.5 ss sukker
  • 1 ts maldonsalt
  • 1 ts grovkvernet sort pepper

Slik gjør du:

1. Del tomatene i to, legg de på en stekebrett eller i en ildfast form.

2. Ha ingrediensene til urte- og hvitløksoljen i en foodprosessor, blend sammen til du har en litt glatt marinade. Eventuelt kan du finhakke ingrediensene og blande det sammen i en bolle.

3. Pensle oljeblandingen over tomatene og stek de ved 100 °C i ca. to timer til tomatene har skrumpet litt inn. Eventuelt kan du sette dem inn i ovn ved 200 °C, skru av varmen og så la de stå natten over.

4. Ha avkjølte tomater på et rent glass, fyll opp med olivenolje til det dekker tomatene.

Tips:

Tomatene passer utrolig godt i pastaretter, på bruschetta, pizza, sandwicher, i salater eller helt enkelt til tapas. Semitørkede tomater passer også godt til flere typer ost.

Lenker
Min side