Til toppen

Mørk sjokolademousse med sprø parmesanchips

Mørk sjokolademousse med sprø parmesanchips

Slik gjør du:

1. Smelt sjokoladen over vannbad. Ta sjokoladen av varmen og pisk inn en og en eggeplomme.

2. Vend inn den piskede kremen.

3. Ha sjokolademoussen i en bolle og sett kjølig.

4. Riv Parmigiano Reggiano i små rundinger på et brett med bakepapir. Stek i ovnen på 180 grader i 3-5 minutter til osten er smeltet og gyllen. Avkjøl chipsen.

5. Legg en skje sjokolademousse på hver tallerken. Legg et Parmigiano Reggianoflak oppå. Her kan du bygge så mange etasjer du orker å spise.

6. Pynt hver dessert med friske jordbær og mynte.

Tips:

Pynt gjerne med spiselige blomster for ekstra farge.

4 porsjoner

  • 200 g mørk sjokolade
  • 3 eggeplommer
  • 3 dl kremfløte, pisket til krem
  • 150 g Parmigiano Reggiano
  • 1 kurv friske jordbær
  • frisk mynte