Til toppen

Moderne raclette med Thorbjørnrud Rød Ku

Moderne raclette med Thorbjørnrud Rød Ku

2 porsjoner

  • 200 g små poteter 
  • 200 g rosenkål eller andre grønnsaker
  • 8 stk små løk (delikatesseløk)
  • 2 dl balsamico (eller annen eddik)
  • 1 dl vann
  • 1/2 dl sukker
  • 1 dl sylteagurker
  • 300 g Thorbjørnrud Rød Ku
  • 50 g Fuet Catalan
  • 50 g Parmaskinke

 

Slik gjør du:

  1. Kok potetene og rosenkålen i lettsaltet vann til de er møre. 
  2. Skrell løken. Kok opp eddik, vann og sukker. La løkene koke i syltelaken til de er møre. Avkjøl. Del løkene i to og del løkene i «flak».
  3. Anrett grønnsakene på et fat eller to tallerkener.
  4. Sett osten på et stekebrett. Brenn snittflaten på osten med en gass- eller creme brulée-brenner til overflaten smelter. Skrap osten over retten og nyt.
  5. Tips: Hvis du ikke har en gassbrenner i skapet, så kan du sette osten noen minutter under grillelementene i ovnen