Til toppen

Kyllingfilet med Brie de Paris

Kyllingfilet med Brie de Paris

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 210 °C.

2. Del ev. større poteter i to, skrell og del gulrøtter, søtpotet og persillerot i biter. Ha alt i en ildfast form og vend med smør i biter og olje. Krydre med salt og pepper. Stek i ovnen i 10 minutter mens du forbereder kyllingen.

3. Lag fyllet ved å kjøre valnøtter, urter og hvitløk med olivenolje i en kjøkkenmaskin med knivblad til fint. Ha i brie, kremost, eggeplomme, salt og pepper og kjør til en jevn masse.

4. Lag et snitt på langs i kyllingfileten og fyll med ostefyllet.

5. Ta ut formen med grønnsakene og legg kyllingen i. Pensle kyllingen godt med aprikossyltetøy.

6. Sett formen tilbake i oven og stek i ca. 30 minutter eller til kyllingen er akkurat gjennomstekt.

4 poesjoner

  • 400 g små poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 søtpotet
  • 1 persillerot
  • 2 ss smør
  • 2 ss Iliada kalamata olivenolje
  • salt og pepper
  • 4 kyllingfileter med skinn
  • 4 ss aprikossyltetøy
Fyll
  • 100 g valnøtter
  • 4 ss hakkede urter, f.eks. timian, basilikum og bladpersille
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss Iliada kalamata olivenolje
  • 200 g Brie de Paris
  • 125 g kremost naturell
  • 1 eggeplomme
  • salt og pepper
  • Vintersalat
  • 200 g salatmiks, gjerne med radiccio, hjertesalat
  • 2 ss Iliada kalamata olivenolje
  • 1 appelsin
  • 2 pærer
  • 4 ss hakkede valnøtter