Kylling og pasta i kremet saus
Kremet kyllingpasta med spinat, pancetta og parmesan er en smakfull hverdagsrett som både er enkel å lage og skikkelig kosete. En fyldig saus med fløte, hønsefond og et hint av sitron binder alt sammen til en rett hele familien vil like.
Til 4 porsjoner:
- 500 g pasta
- 2 ss olivenolje
- 2 hvitløksfedd, i tynne skiver
- 200 g spinat
- 80 g pancetta i terninger (cubetti)
- 600 g kylling lårfilet, i biter
- 1 ss tomatpuré
- 2 dl hønsefond (eller kyllingkraft)
- 3 dl matfløte
- 60 g parmesan, finrevet
- 1/2 ts piment d'espelette
- 1-3 ts sitronsaft
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Kok opp rikelig med godt saltet vann i en stor kjele. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Sil av vannet når den er ferdig.
- Varm 1 ss olivenolje i en stor stekepanne med høye kanter. Fres hvitløk og spinat på middels varme til spinaten faller sammen. Ta det ut av pannen og sett til side.
- Ha 1 ss olivenolje i samme panne og brun pancettaen lett. Tilsett kyllingen og stek videre til den får litt farge.
- Rør inn tomatpuré og hell over hønsefond. La det småkoke i et par minutter.
- Tilsett spinat, matfløte, piment d'espelette og parmesan. Vend inn den kokte pastaen og rør til alt er godt blandet.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft før servering.
