Til toppen

Kjøleskapsgrøt med olivenolje og grønn te

 

Vil du at frokosten er klar når du våkner? Og vil du at den skal være ekstra sunn?  Da er kjøleskapsgrøt, populært kalt overnight oats (havregryn over natten) helt perfekt! Her er en variant med olivenolje, grønn te, chiafrø og mye annet godt.


Kjøleskapsgrøt med olivenolje og grønn te

Et glass med kjøleskapsgrøt toppet med yoghurt, blåbær, kiwi og olivenolje.

Slik gjør du:

1. Bland sammen alle ingrediensene til grøten. Ha det i ett serveringsglass eller en liten bolle. Legg på lokk eller plastfilm og sett kjølig natten over.

2. Rør godt rundt i grøten, dersom du ønsker en mykere konsistens tilsett litt melk.

3. Pynt med yoghurt, kiwi og blåbær. Avslutt med en teskje olivenolje.

Tips:

Gresskarkjerner kan erstattes med solsikkefrø.

Lyst på annen topping?

Grøten smaker også veldig godt toppet med nøtter, friske bær, mango, appelsin eller syltetøy.

1 stor porsjon

porsjoner
2 dl havregryn, lettkokte
1 ss chiafrø
1 ss gresskarkjerner (ev. solsikkefrø)
1 klype salt (kan sløyfes)
1 dl melk
1 dl grønn te, ferdig blandet og kald
1 liten banan
TIl servering
Iliada olivenolje
Litt yoghurt
Kiwi og Blåbær

Legg oppskrift i handlevogn